درس هندسه همان گونه که برای برخی از دانش آموزان وحشتناک ترین درس است ، می تواند شیرین ترین درس نیز باشد . پس سعی کنید از مطالعه آن لذت ببرید . عموما حل مسئله ی هندسه رمان ریادی می برد بنابر این حوصله زیادی می خواهد. اگر در درس هندسه قضایا را صرفا حفظ کنید سریعا مطالب از ذهن شما پاک خواهد شد ، پس سعی کنید همه ی قضایا را به طور کامل و دقیق اثبات کنید . بهترین راه از آن است که به طور کامل مطالب کتاب درسی را مطالعه کنید و یاد بگیرید ، سپس کتاب را ببندید و صورت قضیه را مرور کنید .
شکل دقیق برای هر مسئله رسم کرده و تلاش کنید آن مرحله به مرحله اثبات کنید مطمئن باشید اثبات یک قظیه با کتاب بستهباعث فهم کامل مطالب و کشف نکات مبهم می شود . رسم شکل های هندسی دقیق یکی از با اهمیت ترین روش های حل مسئله است که باعث ایجاد ایده ی حل مسئله در ذهن شما می شود . دقت کنید که حل مسائل هندسه نیاز به ممارست و استمرار دارد . فرایند حل مسئله در هندسه عموما وقت گیر تر از سایر دروس است بنابر این امکان دارد بعد یادگیری قضایا نتوانیم مسائل را حل کنید ، پس نگران نباشید . یکی دیگر از نکات بسیار مهم در درس هندسه داشتن مسائل حل شده و ار ایده ی را حل های آن ها در حل مسائل بعدی استفاده کردن است . بند های زیر می تواند به شما در یادگیری کمک کند :
استفاده ار کتب کمک آموزشی و مطالعه ی راه حل های متنوع
üمطالعه گروهی
üار صورت قضایا و مثال های کاربردی خلاصه تهیه کردن
üرسم شکل در خلاصه نویسی ها
فصل اول – استدلال در هندسه
این فصل با انواع استدلال و راه حل مسائل آغاز می گردد که در درس جبرو احتمال نیز مطرح شده است و کل این بحث با حل نمونه مسایل امتحانی قابل بررسی است. حل تمارین کتاب توسط حل المسائل
در این رمینه بسیار حائز اهمیت است . به علاوه یکی از موضوعات جدی این فصل مکان هندسی می باشد که سعی کنید مفهوم آن را به طور کامل دقیق درک کنید.
فصل دوم- مبحث دایره
این فصل که مهمترین فصل کتاب هندسه می باشد به مسائل مختلف دایره و اثبات قضایا می پردازد.
همچنین روش اثبات قضایا در حل مسائل این فصل بسیار کمک رسان است . تسلط بر مطالب این فصل
به شما کمک می کند فصل 3 هندسه تحلیلی ذر پیش دانشگاهی را بهتر بیاموزید که سئولات زیادی در کنکور سراسری از آن مطرح می شود . سعی کنید مسائل زیادی ار آن حل کرده وحتما نتایجی که از حل سئولات می گیرید خلاصه نویسی کنید ، مثلا اگر ثابت کردید که مماس مشترک های داخلی و خط
المرکرین دو دایره هم را سند ، باید در برگه ی خلاصه این مطالب را یادداشت کنید.
فصل سوم –تبدیل ها
انتقال ، بارتاب دوران و تجانس انواع تبدیل هایی که شما در این فصل با آن سرو کار دارید . ساده ترین فصل کتاب همین فصل است ، تنها قسمت مشکل این فصل ممکن است بخش اثبات با استفاده از ویژگی های تبدیل ها باشد که با حل تمرین کافی قادر به حل مسائل آن خواهد بود.
فصل چهارم –هندسه در فضا
این فصل حاوی مباحث بسیار زیادی در کتاب درسی است که به صورت کلی ، خط و صفحه در فضا ، وضعیت خطوط نسبت به هم ، اوضاع خط و صفحه نسبت به یکدیگر و کاربرد آن ها در حل مسایل توازی ، عمود مشترک دو صفحه ی عمود بر هم ، صفحه عمود منصف یک پاره خط و ... را مورد بررسی قرار می دهد .این فصل از فصول پر پیچ و خم هندسه 2 است که نیاز است دانش آموران تجسم هندسی و سه بعدی قوی از این بحث در ذهن خود تشکیل دهند. بنابر این لازم است دانش آموران در ابتدا قضایا و اثبات این قضایا را به درستی و به صورت کامل بررسی کرده و به گونه ای بر مطالب مسلط گردند که بدون داشتن کتاب بتوانند تمامی قضایای این فصل را اثبات کنند.
منبع : مبتکران